Het verbeterde recept kan je bekijken op
https://cookingmoms.nl
Benodigdheden voor 4 personen:
- 400 gr kipfilet
- 2 grote winterpenen
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- bakje taugé
- 2 eetlepels fijn gehakte selderij
- pakje (8 vellen) filodeeg
- 5 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel azijn
- zout
- peper
- bouillonblokje (kip)
- 125 gr mihoen
- 3 eieren
- olijfolie
- springvorm
- bakpapier
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi deze met wat peper en zout. Bak deze in een wok met wat (wok)olie. Snijd ondertussen de ui en knoflook heel fijn, bak deze vervolgens mee met de kip. Zet een pan met water op het vuur, hier kan straks de mihoen in koken. Schil de winterpenen en snijd deze ook heel fijn (of maal ze met de keukenmachine), zodra de kip gaar is voeg je de winterpeen toe. Hak nu de selderij heel fijn en doe deze samen met de taugé ook in de wok. Laat dit mengsel wat pruttelen.
Laat de mihoen 2-3 minuten koken, giet af en doe de mihoen ook in de wok. Zorg ervoor dat je de mihoen goed uit elkaar trekt en er geen 'klonten' in de wok zitten. Voeg nu 3 eetlepels sojasaus, 1 theelepel zout, de suiker en het azijn toe, goed roeren. Vermaal het bouillonblokje en voeg deze ook toe, roer weer goed door.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen goed in. Leg een blaadje filodeeg op de bodem, bestrijk deze met een beetje olijfolie en plak hierop een tweede blad filodeeg. Bekleed de rest van de springvorm met filodeeg en laat de randen over de springvorm heen hangen. Schep de loempia vulling nu in de taart. Klop 3 eieren los met 2 eetlepels sojasaus en giet dit over de vulling. Dek de bovenkant af met het resterende vel filodeeg en klap de randen naar binnen, bestrijk dit met een beetje olijfolie.
Bak de taart in 40 minuten goudbruin, mocht de taart in de tussentijd wat te donker worden, dek deze dan af met aluminiumfolie.
Eetsmakelijk! Eventueel kan je voor wat extra smaak er wat sojasaus, sweet chilisaus of loempiasaus bij serveren.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten