Pagina's

woensdag 16 november 2016

Zoete gehakt / sperziebonen ovenschotel

Gisteren had ik trek in gekruid gehakt zoals bij bobotie en sperziebonen echter wilden de kinderen juist geen rijst eten die avond. Wat doe je dan? Dan verzin je gewoon je eigen bobotie-achtige ovenschotel. Zelfs mijn schoonvader schepte een tweede keer op en dat zegt heel veel. ;)



De benodigdheden voor 4 personen:
- 1 kg gehakt
- 500 gr sperziebonen
- 2 appels
- 3 handjes rozijnen
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- kerrie poeder
- kurkuma
- knoflookpoeder
- laurierpoeder
- 2 eieren
- 125 gram creme fraiche
- 3 eetlepels mango chutney
- geraspte kaas naar smaak

Snipper de ui en snijd hem heel fijn. Bak deze vervolgens aan. Pel ondertussen de teentjes knoflook en snijd deze ook fijn, voeg deze vervolgens toe aan de ui. Doe hierna het gehakt hierbij in de pan en rul deze.
Kook ondertussen de sperziebonen. En verwarm de oven voor op 200 graden.
Als voeg als het gehakt klaar is ongeveer 1.5 eetlepel kerrie poeder en 1 eetlepel kurkuma toe, roer dit goed door en laat het gehakt nog even door sudderen.
Giet ondertussen de sperziebonen af. Pak een ovenschaal en vet deze in.
Snijd de appels in kleine blokjes en roer deze door het gehakt heen, als de appel wat warm begint te worden voeg je de rozijnen toe.
Breek de eieren in een kom en roer deze los. Voeg hierna de creme fraiche toe en roer goed door. Strooi er wat knoflookpoeder en laurierpoeder bij. Roer dit weer goed door. Voeg hierna de mango chutney toe en roer dit weer goed door.
Schep het gehakt mengsel over in de ovenschaal, schep de sperziebonen er over heen. Roer nog een keer het eiermengsel goed door en giet deze over de sperziebonen heen. Strooi als laatste wat geraspte kaas naar smaak er over heen.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten