Benodigdheden voor de pizzabodem:
- 200 gram rauwe bloemkoolroosjes
- 150 gram (geraspte) mozzarella
- 1 ei
- Italiaanse kruiden
- gepureerde knoflook
Leg een schone theedoek op het aanrecht en laat daarop de bloemkool afkoelen. Vouw deze vervolgens dubbel en druk zo het vocht eruit (een deegroller wil ook best helpen).
Indien je geen geraspte mozzarella hebt kunnen vinden, rasp deze dan nu. Klopt vervolgens het ei los in een kom en voeg de geraspte mozzarella en bloemkoolkruimels toe. Doe hier naar smaak wat Italiaanse kruiden en wat knoflook puree bij, roer/ kneed dit goed door. Verdeel het mengsel vervolgens over de bakplaat, en doe dit 15 minuten in de oven totdat de bodem 1 geheel is geworden.
Haal deze vervolgens uit de oven en laat de bodem wat afkoelen, nu kan je naar eigen smaak gaan beleggen! Leg de belegde pizza vervolgens nog 10 minuten in de oven en eetsmakelijk!
Mijn pizza hierboven is als volgt belegd, eerst een laagje tomatenpuree op de bodem, daarop een paar plakken salami en ham, vervolgens wat tomatenblokjes, geraspte kaas en als laatste wat oregano daar overheen.

