Benodigdheden voor 4 personen:
- 800 gram koolvisfilet of kabeljauwfilet (diepvries)
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- citroensap
- 2 theelepels sambal oelek
- wokolie
- 1.5 theelepel kurkuma (geelwortel)
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1.5 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 flinke eetlepels sweet mango chutney
- 200 ml slagroom
Schep de visblokjes uit de wok als deze gaar zijn. Indien er veel vocht in de wok is achtergebleven, giet dit er dan uit. Een bodempje met achtergebleven vocht en of olie is prima om te behouden.
Bak vervolgens de uien en knoflook in de wok. Voeg na een paar minuten de sambal toe, goed roeren zodat deze zich goed met de knoflook en uien vermengd. Schep erna de tomatenpuree erbij, weer goed roeren. Hierna kan je de ketoembar, gemberpoeder, kurkuma en de kerriepoeder toevoegen, schep deze ook weer goed door de rest heen.
Nu kan je de sweet mango chutney en de slagroom toevoegen en goed door roeren. Breng dit al roerend aan de kook en laat het 1 minuutje zachtjes door koken. Schep hierna de visblokjes weer door de saus heen en laat deze nog een minuutje mee koken.
Eet smakelijk!
Variatie tips:
- 5 theelepels knoflookpuree ipv knoflookteentjes
- zonnebloemolie of olijfolie ipv wokolie
- schep op het laatst een klontje boter door de saus om deze nog zachter te maken

Geen opmerkingen:
Een reactie posten