Pagina's

vrijdag 2 september 2016

Viscurry met mango chutney

Niet elk kind houdt van vis (de mijne gelukkig wel), maar met dit recept zou je kunnen proberen om ze het toch ongemerkt te laten eten. Door de zoete saus, proef je namelijk geen echte vissmaak. Met de mango chutney krijgt het recept een heerlijk zomers tintje. Daarnaast is het recept ook redelijk snel klaar. Erg lekker om te eten met rijst of naanbrood (recept van naanbrood zal ik een andere keer plaatsen).



Benodigdheden voor 4 personen:
  • 800 gram koolvisfilet of kabeljauwfilet (diepvries)
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • citroensap
  • 2 theelepels sambal oelek
  • wokolie
  • 1.5 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1.5 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 flinke eetlepels sweet mango chutney
  • 200 ml slagroom
Bij het gebruik van diepvries vis, laat deze van te voren ontdooien. Snijd de ontdooide vis in blokjes en besprekenkel deze met wat citroensap. Verhit een wok met daarin de wokolie, bak hierin de visblokjes totdat deze gaar zijn. Pel ondertussen de uien en knoflook en snijd deze zeer klein. Mocht je in het bezit zijn van een keukenmachine dan kan je deze natuurlijk aan het werk zetten.
Schep de visblokjes uit de wok als deze gaar zijn. Indien er veel vocht in de wok is achtergebleven, giet dit er dan uit. Een bodempje met achtergebleven vocht en of olie is prima om te behouden.
Bak vervolgens de uien en knoflook in de wok. Voeg na een paar minuten de sambal toe, goed roeren zodat deze zich goed met de knoflook en uien vermengd. Schep erna de tomatenpuree erbij, weer goed roeren. Hierna kan je de ketoembar, gemberpoeder, kurkuma en de kerriepoeder toevoegen, schep deze ook weer goed door de rest heen.
Nu kan je de sweet mango chutney en de slagroom toevoegen en goed door roeren. Breng dit al roerend aan de kook en laat het 1 minuutje zachtjes door koken. Schep hierna de visblokjes weer door de saus heen en laat deze nog een minuutje mee koken.
Eet smakelijk!

Variatie tips:
  • 5 theelepels knoflookpuree ipv knoflookteentjes
  • zonnebloemolie of olijfolie ipv wokolie
  • schep op het laatst een klontje boter door de saus om deze nog zachter te maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten