Pagina's

zondag 28 augustus 2016

Koolhydraatarme broccoli taart

Deze broccoli taart is momenteel het lievelingseten van mijn zoon. Het voordeel ervan is dat je het grootste gedeelte al eerder klaar kan maken. Ideaal dus tijdens het middagdutje van je kindje of als de kinderen op school zitten. Ook is het leuk om de kinderen te laten helpen bij het maken van de taart. Daarnaast zijn er meerdere variaties mogelijk, welke ik later zal bespreken.

De benodigdheden voor 4 personen:
  • 600 gram broccoli
  • 4 eieren
  • pakje crème fraiche
  • 125 gram mozzarella
  • groene pesto
  • verse peper
  • 5 plakjes ham (optioneel)
  • springvorm
Laat de broccoli ongeveer 3 minuten koken, vet ondertussen de springvorm alvast goed in en verwarm de oven voor op 200 graden (tenzij je pas later wilt gaan eten). Snijd de broccoli in kleine stukjes (de stammetjes kan je ook prima meenemen!), en verdeel deze over de bodem van de springvorm, zorg dat je ongeveer de helft van de broccoli over houdt. Snijd de mozzarella door de helft, leg de ene helft nog even apart. Breek de mozzarella nu in een hele hoop kleine stukjes en duw deze in de loze ruimtes die tussen de broccoli is ontstaan. Neem de 5 plakjes ham leg deze bovenop de broccoli met de mozzarella (mocht je vegetarisch zijn dan kan je deze stap uiteraard overslaan). Pak de overige broccoli en verdeel deze op de plakjes ham, doe het zelfde met de mozzarella. Strooi naar smaak er wat verse peper uit de molen overheen.



Mocht je niet direct de taart in de oven willen doen, dan is dit het moment om de 'taart' in de koelkast te zetten.

Breek de eieren in een kom en meng de crème fraiche er door heen. Doe er 1.5 eetlepel pesto bij en roer dit goed door.



Schenk het mengsel erna over de taart en zet het 30 minuten in de oven. Let op, elke oven is anders dus de tijd en temperatuur kan variëren, kijk tussendoor een paar keer door het glas van je oven naar binnen of het nog goed gaat.
Zodra de taart klaar is, deze uit de oven halen en eetsmakelijk!



Variatie tips, mocht je iets onverhoopt toch niet hebben of lusten:
  • slagroom in plaats van crème fraiche
  • kruidenkaas in plaats van crème fraiche (dan later geen pesto toevoegen!)
  • provençaalse kruiden in plaats van pesto
  • strooi wat pijnboompitten op de taart
  • gebakken spekjes in plaats van de ham

Geen opmerkingen:

Een reactie posten