vrijdag 30 september 2016

Koolhydraatarme spinazietaart

Mijn jongste lust geen spinazie, maar deze spinazietaart lust ze dan weer wel! De ideale manier dus om het haar te laten eten. Deze taart is makkelijk te bereiden, dus manlief zou het eventueel ook zo kunnen doen.



Benodigdheden voor 4 personen:
- 900 gram diepvries spinazie of 2 kilo verse spinazie
- 3 teentjes knoflook
- 1 kilo gehakt
- 250 ml slagroom
- 4 eieren
- geraspte kaas
- ovenschaal
- (beslag)kom

Bij het gebruik van diepvries spinazie, laat deze op tijd ontdooien!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de teentjes knoflook klein en bak deze even kort aan. Voeg hierna het gehakt toe. Indien je verse spinazie gebruikt, wok deze dan in een andere pan.
Vet ondertussen de ovenschaal in. Zodra het gehakt klaar is verdeel je dit over de bodem van de ovenschaal. Breek ondertussen de 4 eieren in de kom en giet de slagroom erbij. Roer dit goed door elkaar. Voeg erna de spinazie toe en roer dit nogmaals goed door elkaar. Giet het mengsel in de ovenschaal over het gehakt heen. Verdeel hierna de geraspte kaas over het geheel en zet de taart voor 30 minuten in de oven.

Variatietips:
- Tomaten, zoals je in de versie op de foto ziet heb ik blokjes tomaat toegevoegd. Verdeel de tomaatblokjes over de taart voordat je de geraspte kaas toevoegt.
- knoflookpuree, in plaats van knoflook teentjes kan je knoflook puree gebruiken, deze kan je ook wat extra toevoegen in de kom met de eieren en het slagroom.
- Gebakken spekjes, voeg eventueel wat gebakken spekjes toe aan het geheel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten