Benodigdheden:
- 100 gr (room)boter
- 175 gr bloem
- 30 gr poedersuiker
- 2 eetlepels ijskoud water
- 5 eieren
- 3 citroenen
- 125 ml slagroom
- 230 gr (kristal)suiker
- wat poedersuiker om de taart te bestuiven
- springvorm van 26 cm
- blindbakvulling
- beslagkom
Doe de boter, bloem en poedersuiker samen met de 2 eetlepels water in de beslagkom en kneed dit goed door elkaar tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg over de bodem en de randen van de springvorm. Leg hierop wat bakpapier en verdeel de blindbakvulling, zet de springvorm 15 minuten in de oven.
Rasp 1 citroen, en zet dit even apart. Pers vervolgens alle citroenen uit, je zou ongeveer 200 ml citroensap moeten hebben.
Haal de springvorm hierna uit de oven en laat deze afkoelen. Zet ondertussen de oven op 160 graden.
Breek de eieren in een beslagkom en voeg hieraan de slagroom en de suiker toe, meng dit door elkaar. Voeg hierna de citroenrasp en het citroensap toe en roer dit er door heen tot het goed is opgenomen. Schenk dit vervolgens over de zojuist gemaakte bodem in de springvorm.
Plaats hierna de springvorm nog 30 minuten in de oven. De taart is klaar zodra je met een lepel de vulling zachtjes kunt induwen en deze direct weer terug veert. Laat de taart vervolgens afkoelen. Bestuif deze voor het serveren nog met wat poedersuiker, en eetsmakelijk!


